Yoghurt is gezond voor je peuter en kleuter

Je peuter gezond door yoghurt!In een gezonde levensstijl mogen zuivelproducten niet ontbreken. Is jouw kindje allergisch voor zuivelproducten, dan zijn er tegenwoordig goede alternatieven te vinden. Yoghurt is bijvoorbeeld een verantwoord tussendoortje of toetje.

Een peuter met een eetprobleem laat zich vast verleiden door een bakje yoghurt met vers fruit of een beetje jam. Zo krijgt je kleintje calcium en vitamine D binnen, wat goed is voor de botten. Vergeet daarnaast niet het vitamine D supplement te geven. Eén bakje yoghurt bevat niet voldoende van deze belangrijke voedingsstof.

Hoe groot het eetprobleem van je kleuter ook is, hij of zij zal altijd trek blijven houden in iets lekkers. Geef je kleuter eens yoghurt bij het ontbijt. Dit vult het maagje, waardoor er minder snel om iets lekkers gevraagd zal worden.

Yoghurt bevat een bron aan eiwitten. Eiwitten zorgen niet alleen voor een gevuld maagje, maar werken hard mee aan de groei van je kleuter. Naast eiwit zit yoghurt vol vitaminen, kalium en zink. Allemaal belangrijke bouwstoffen voor jou en je kindje.

Een peuter die last heeft van obstipatie kan daar erg verdrietig om zijn. Ook dan kan het eten van yoghurt helpen. Helpt het niet bij de obstipatie, dan heeft je peuter toch een klein verwen momentje en zal hij of zij het probleem eventjes vergeten.